Green Development

Blom Green Development

Amsterdam verduurzaamd. Veiligheid, duurzaamheid en leefbaarheid staan daarin centraal. Blom Green development is een duurzame en veilig distributie concept voor ondernemers die (zware) materialen of goederen willen vervoeren of opslaan in de Amsterdamse binnenstad. Transport tot de last mile.

Achtergrond

De gemeente Amsterdam verduurzaamd de binnenstedelijke distributie. In een plan voor 2040 gaat Amsterdam in op de leefbaarheid van de stad. Veiligheid, duurzaamheid en leefbaarheid staan daarin centraal. Door het verminderen van het aantal auto’s tot diep in de stad zal de leefbaarheid toenemen. Fietsen zal een belangrijk vervoersmiddel zijn, naast openbaar vervoer. Goederen en materialen die de stad in gaan, gaan via elektrische wagens of via het water. Immers meer dan 20% van Amsterdam bestaat uit water. En dan wordt het wegennet veel minder belast.

Blom bv heeft een concept bedacht. Een concept dat is ontstaan vanuit het vervoer van zware tot lichte bouwmaterialen tot diep in de stad.

Het concept

5 stappen:

 1. Vracht/transport exceptioneel groot of klein, pakketten, ruw of fijne bouwmaterialen komen vanuit zeeschip, binnenvaart, vrachtwagen aan bij één van de centrale werkpunten van Blom BV, waaronder de Coenhaven Pier Afrika;
 2. Overslag- en opslag (overdekt) van (bouw) materiaal/goederen/pakketten;
 3. Transport van zwaar tot licht materialen/goederen met pontons, dekschuiten of beunbakken naar hoofdhubs (Westerdok en Oosterdok), subhubs in de binnenstad of andere bestemming;
 4. Overslag van (sub)hubs naar kleinere pontons, dekschuiten, beunbakken of elektrische boten; Opslag ook bij kleinere subhubs per stadsdeel mogelijk;
 5. Overslag van kleinere subhubs naar kleine elektrische bestelbusjes/fiets/auto in de hele (binnen)stad Amsterdam voor de last mile.

Resultaten tot nu toe

BioFuel van SsynFuel Marine.

2017: reductie uitstoot met 19.770 KG Co2

2018: reductie uitstoot met 23.565 KG Co2

2019: reductie uitstoot met 14.770 KG Co2

2020: reductie uitstoot met 29.271 KG Co2

2021: reductie uitstoot met 32.102 KG Co2

Blom Green Development

Blom Green Development is oorspronkelijk ontwikkeld voor het duurzaam aan- en afvoeren van ruwe of fijne bouwmaterialen en bouwstoffen naar en van de binnenstad van Amsterdam. Deze duurzame transport werkwijze is uitgebreid naar goederen, materialen, pakketten of anderszins dat de stad in gaat. Al sinds 2010 levert deze vooruitstrevende werkwijze minder vrachtverkeer op in Amsterdam. De CO2 uitstoot is gereduceerd in de Amsterdamse binnenstad. Blom Green Development is nauw betrokken bij nieuwe ontwikkelingen bij elektrisch varen en slepen en is tevens onderdeel van een technologiecluster i.s.m. onder andere TNO.

Iso 9001-2015

Om de leefbaarheid ook in de toekomst in Amsterdam te behouden is veiligheid ook één van de thema’s. Risico’s van bouwprojecten of vervoer van goederen en diensten dienen aan allerlei eisen te voldoen. Geen tot nauwelijks overlast voor de omgeving. Geen tot nauwelijks risico op ongelukken in de omgeving. Controleerbaar voor- en achteraf.

Blom BV is Iso 9001-2015 hiervoor gecertificeerd, zodat opdrachtgevers weten dat dit onderdeel goed en veilig georganiseerd is.

Wat kan Blom bv voor u betekenen

 1. Verhuur van sleepboten, dekschuiten, beunbakken en pontons;
 2. Regionaal transport van ruwe of fijne (bouw) materialen, goederen en pakketten in en om Amsterdam;
 3. Transport van ruwe of fijne (bouw) materialen, goederen en pakketten nationaal (van Groningen tot Maastricht) en internationaal (van Frankrijk, België of Duitsland) via dekschuiten, pontons of binnenvaart.
 4. Hoog- en kraanwerker service mogelijk. Van elektrische hoogwerkers tot minikranen;
 5. Verzorgen van de overslag van binnenvaart, transporteurs of zeeschepen naar de kleinere pontons, dekschuiten en beunbakken;
 6. Regelen van tijdelijke opslag (ook overdekt) op het terrein van Blom bv zelf of op subhubs in de stad per stadsdeel;
 7. In-, en uitdokken van zeeschepen
 8. Verzorgen van het transport en onderdak van werknemers van bouw-, schilders- en aannemersbedrijven. Via een keten van hotels of op maat een dekschuit met portakabins;

Totaaloplossing of gewoon advies?

Transporten van grote objecten of het ondersteunen van evenementen? Van het uitdokken van zeeschepen tot het transporteren naar de binnenstad van Amsterdam tot de last mile? Het kan als je weet hoe. Met een vaste kern en een flexschil met meer dan 20 werknemers staat Blom BV voor u klaar om u te ondersteunen en u van het juiste advies te voorzien. Of om u totaal te ontzorgen en het geheel uit handen te nemen, zodat u zich bezig kan houden met wat u belangrijk vindt.

Voor wie?

Al jaren werken we voor bouw-, timmer- en schildersbedrijven. Gemeente Amsterdam, de waterwerken en waterschappen zijn ook onze trotse klanten. Ook staan we altijd klaar voor de zeeschepen en binnenvaart. En nieuw in 2019 is dat we dit concept ook ter beschikking stellen aan de pakket-vervoerders, supermarkten en nog vele anderen.

“De ondernemers die werken met Blom bv komen gewoon verder met hun transporten op een veilige manier, waarbij reductie van CO2 en (binnenstedelijke) overlast centraal staan, omdat hun sleep- en transportdiensten persoonlijk en gewoon goed geregeld zijn!”