Diensten

Green development

Blom Green Development is ontwikkeld voor het duurzaam aan- en afvoeren van bouwmaterialen en bouwstoffen naar en van de binnenstad van Amsterdam. Deze vooruitstrevende werkwijze zorgt ervoor dat het vrachtverkeer in de Amsterdamse binnenstad en daarmee de C02 uitstoot wordt gereduceerd en duurzame logistiek wordt gestimuleerd. Blom Green Development is tevens onderdeel van een technologiecluster.

Dekschuiten | Barges

De problemantiek rondom de stedelijke distributie wordt steeds groter. Als er gekeken wordt naar Amsterdam, dreigt de stad op distributieniveau uit balans te raken. Het weggebruik loopt tegen haar capaciteiten aan en daarnaast zijn er nog te veel plekken met hoge concentraties luchtvervuiling. Er moet dan ook gezocht worden naar slimme oplossingen voor stedelijke distributie.

Amsterdam koestert haar wateren die zo’n 35% van het stadsoppervlak innemen. De grachten zijn oorspronkelijk uitgegraven voor het vervoeren van koopmansgoederen vanuit de hele wereld, maar op dit moment worden de binnenwateren voornamelijk gebruikt om toeristen in rondvaartboten de charme van de stad te laten zien. Naarmate de populatie in de steden groeit, zal immers de vraag naar goederenbewegingen toenemen om de bewoners en bedrijvigheid te kunnen ondersteunen.

De met goederen geladen pontons en dekschuiten, gestaag door de grachten varend met behulp van duw- en sleepboten. Bovendien kan het vervoer over water als duurzaam alternatief voor wegvervoer gezien worden, de laadcapaciteit op een dekschuit is zo’n twee tot drie keer groter dan de capaciteit van een vrachtwagen. Ook het vervoeren door middel van elektrische sleepboten is een ontwikkeling die niet ver weg meer is. Ook varen alle sleepboten van Blom BV op biosdiesel.

Dekschuiten en beunbakken
Staat uw afmeting er niet tussen? informeer naar de mogelijkheden

Toepassingsmogelijkheden dekschuiten:

 • Vervoer of water
 • Bouwmaterialen
 • Werkplatform voor kranen, hoogwerkers, graafmachines etc.
 • Gebruik als hub/opslag

Tevens

 • Hotel/overnachting voorziening
 • Wasgoed vanuit hotelindustrie, ziekenhuizen en verzorging;
 • Drinken en etenswaren voor de horeca;
 • Ondergrondse afvalcontainers van ondernemingen;
 • Boeken voor musea en boekenwinkels;
 • Gekoelde en bevroren etenswaren;
 • Goederen voor supermarkten

Op- en Overslag

Een opslagcontainer huren is een logische keuze als u snel extra ruimte nodig heeft. Wie tijdelijk of langdurig wilt opslaan, wil zich hier geen zorgen over hoeven maken. Niet over de veiligheid, noch over de omstandigheden waarin de bouwmaterialen of bedrijfsboedel verkeert.

Opslag kunnen wij bieden op onze twee kade’s in de Coenhaven, direct aan het water gelegen. Wij kunnen naast opslag in containers, ook opslag direct op de kade aanbieden. Binnen en buitenopslag is mogelijk.

Enkele voorbeelden van opslag op onze kade zijn damwanden, betonpalen, onderdelen van werkvoertuigen, bouwmaterialen etc.

Transport (Laden/Lossen)

Blom BV beschikt over een ruime laad- en loswal en een 70 ton kraan. Hierdoor kunnen wij een compleet pakket aan diensten leveren, waarbij niet alleen het weg- en watertransport gecombineerd kan worden, maar ook mogelijkheid tot opslag en overslag bestaat. Daarbij bieden wij groen watertransport door heel Nederland, met milieuvriendelijke voortstuwing.

Sleepdienst

Blom BV levert diverse havendiensten zoals het in- en uitdokken van schepen. Daarnaast verzorgen wij stuwage en het verslepen van schepen voor opdrachtgevers. Wij verzorgen transport door heel Nederland.

Levering en bevoorrading van zeeschepen
Wij kunnen zeeschepen levering bieden door middel van dekschuiten de benodigde bevoorrading aan te leveren.

Anker en ankerkettingen
Ook voeren wij werkzaamheden uit rondom aan/afvoeren van ankers en ankerkettingen voor schepen.

Zie hieronder een selectie uit onze vloot, welke bestaat uit minimaal 150pk t/m 1000pk.

Aäron

Vermogen:

930PK

Lengte:

19.46 Meter

Breedte:

5.05 Meter

Nancy

Vermogen:

300PK

Lengte:

14.52 Meter

Breedte:

4.31 Meter

Sean

Vermogen:

170PK

Lengte:

14.32 Meter

Breedte:

3.67 Meter

Karel

Vermogen:

180PK

Lengte:

9 Meter

Breedte:

3.5 Meter